125 woningen aan de rand van centrum Uden

125 woningen aan de rand van centrum Uden

Het college van B en W van gemeente Maashorst heeft afgelopen dinsdag het ontwerpbestemmingplan hoek Leeuweriksweg – Land van Ravensteinstraat in Uden vastgesteld. Het plan bevat de bouw van 125 woningen en ruimten voor (para)medische zorg. Op genoemde locatie staan nu nog het voormalig politiebureau, de brandweerkazerne en basisschool De Klimboom.

Het plangebied ligt aan de rand van het centrum van Uden. Ongeveer de helft van de woningen zal ontwikkeld worden in het betaalbare huur- en koopsegment. Daarnaast komen er middeldure huurwoningen, betaalbare koopappartementen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Het plan met de naam ‘Connect’, van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hurks, voorziet ook in ruimten voor (para)medische zorg, een buurtkamer en een halfverdiepte parkeergarage. Verder wordt met dit ontwerpbestemmingplan de herinrichting van de toekomstige openbare ruimte mogelijk gemaakt. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van dit project.

Een mooie stap
“Het ontwerp van dit plan is innovatief, duurzaam en toekomstgericht”, zegt de enthousiaste wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “Mooi dat we hiermee weer een stap kunnen maken in het realiseren van meer woningen voor Maashorst. Met dit plan bouwen we voor verschillende doelgroepen. Dat past ook in de ambities die we hebben in het kader van de woningbouwversneller.”

Het college heeft nu het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Het ligt vanaf 8 juni ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief vast in het najaar van 2023. De werkzaamheden kunnen dan beginnen in 2025.

Meer weten?
Op de hoogte blijven van de vorderingen van project Connect? Schrijf je dan in voor de projectnieuwsbrief.